Veckan som gått(v.7):

En ny kille har börjat i klassen! Vi hälsar vår nya klasskompis Bereket välkommen!

Klassen har varit på basket-DM och de var såå otroligt duktiga! Både tjejerna och killarna vann gruppspelet i sina grupper. Tyvärr åkte de sedan ut i kvartsfinalerna. Men det var jämna matcher som lika gärna kunde gått Bredsands väg.

På matematiken har vi gått igenom provet som handlade om division och vi har börjat med Hundraklubben på fredagar igen, men de som redan klarar multiplikationstabellerna bra, får utmaningen att träna på divisiontabellerna också.

På NO:n har vi påbörjat ett grupparbete, där eleverna ska tänka värdeskapanade. Det betyder att de ska fundera över vem som kan ha nytta av det de lär sig och om de kan komma på någon som de kan redovisa sina kunskaper för så de också lär sig mer.

 

Nästa vecka(v. 8).

Måndag: Skridskor på idrotten!

tisdag har ettornas lärare planeringsdag, så då får vi i fyran ta hand om ettorna, så det blir lite annorlunda lektioner och vi kommer att äta lunch tidigare då vi ska äta på ettornas lunchtid. Men på eftermiddagen är det idrott och musik för fyrorna:

Skidåkning för Grupp 1, 12.35 – 14.35

Musik dubbellektion för grupp 2, 12.35 – 14.35

 

OBS!!! Onsdag 21/2 är det studiedag, så skolan är stängd, men fritids är öppet som vanligt. OBS!!!

Läxor:

Svenska: Stavningsläxa till torsdag, blandat av ord de haft i läxa förut

Engelska: Läxa till onsdagar(denna onsdag stängt!)

Matematik: Hundraklubben, multiplikationstabeller/divisiontabeller 1-10 tabell, läxa fredag

 

Läxhjälp: Varje tisdag kl 16.10 – 17.10 är det läxhjälp. Om barnen inte behöver hjälp med sina läxor, men har varit borta från skolan under veckan är denna extra timme också ett perfekt tillfälle att jobba ikapp det man missat.  

 

Det är fortfarnade kallt ute, så se till att barnen har varma kläder på sig, som t ex täckjacka och täckbyxor. Skicka gärna med extra strumpor och vantar, ifall de blir blöta. Det finns torkskåp att torka blöta kläder i.

Mvh Maria Algotsson, Pella Ödman, Mimmi Dahlgren

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *