Veckan som gått(v.8):

På matematiken har vi jobbat med ett kapitel som handlar om negativa tal och ekvationer med okända tal, x. Efter sportlovet kommer det bli prov på det kapitlet.

På NO:n jobbar fyrorna med grupparbete om kroppen. Många elever har visat att de är väldigt duktiga på att jobba självständigt. Fråga gärna vad de gör på skolan, så de får berätta.

Varje fredag morgon har fyrorna fadderstund med ettorna och gör olika aktiviterer med dem. Den här fredagen fick fyrorna läsa för ettorna, vilket många gjorde jättebra.

På svenskan blev det inget läxförhör på stavningsläxan pga av att det var teamdag på tisdagens svenskalektion och på torsdagarnas svenskalektioner har alla elever som vill fått börja spela gitarr. Så elever får öva ända fram till tisdagen efter sportlovet.

På engelskan har eleverna jobbat med ord som handlar om möbler, olika rum och de kommer börja jobba med prepositioner, som till exempel på, i, under och framför.

 

Nästa vecka(v. 9).

Måndag : Dubbel-lektion skridskor på idrotten

Tisdag: tisdag får fyrorna vara med ettorna fram till 12.10 igen, men den här gången tillsammans med ettornas lärare, då fyrornas lärare har planeringsdag.

På tisdag eftermiddag är det ingen idrott, engelska istället

Onsdag: Skidåkning,Lilla Vasaloppet på eftermiddagen.

Torsdag: Gitarr på förmiddagen

Fredag: Efter lunch ordnar Skol-IF slalom för de som vill. För dem som inte är med i skol-IF eller om man inte vill var med på slalom, kommer det finnas pedagoger som har vanliga lektioner på eftermiddagen. Det blir dock inget hemspråk på somaliska.

 

Läxor:

Svenska: Stavningsläxan skjuts fram till efter sportlovet.

Engelska: Läxa till onsdag

Matematik: Hundraklubben, multiplikationstabeller/divisiontabeller 1-10 tabell, läxa fredag

 

Läxhjälp: Varje tisdag kl 16.10 – 17.10 är det läxhjälp. Om barnen inte behöver hjälp med sina läxor, men har varit borta från skolan under veckan är denna extra timme också ett perfekt tillfälle att jobba ikapp det man missat.  

 

Mvh Maria Algotsson, Pella Ödman, Mimmi Dahlgren

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *