Vecka 37

Hej alla där hemma!

 

Veckan som gått:

Inom biologin (ingår i NO) har vi jobbat klart med kroppens och dess organ under veckan. Nästa vecka ska vi prata om fysiskt och psykiskt mående, kost, motion och sömn. I matematiken repeterar vi just nu uppställning inom addition och subtraktion. Vi tränar också på multiplikationstabellen. I samhällskunskapen (ingår i SO) har vi under denna vecka arbetat färdigt med frågor gällande “Familj och vänner”. Vi har nu påbörjat ett arbete som handlar om skolan. I svenskan lär vi oss bland annat att skriva en instruerande text, samt olika lässtrategier. Vi fortsätter att arbeta med teamwork varje vecka.

 

Läxor V.38:

Samhällskunskap (SO), Onsdag: Eleverna ska veta vad dessa fyra ord betyder: skollag, skolplikt, läroplan och värdering. Betydelserna har eleverna skrivit i en gul bok.

Engelska, Onsdag: 10 stycken glosor. Eleverna ska veta vad orden betyder och hur de stavas.

Matematik, Fredag: Gångertabellerna 1-10 i läxa till fredagar. De har fått två papper med sig hem att träna på.

 

Kom ihåg/glöm ej!:

Föräldramöte:  Onsdag den 20 september, kl 18.00 – 19.00. Mer information om detta kommer med eleverna hem i ett papper.

Skoljoggen: Torsdag den 21 september

Skolfotografering: Måndag den 9 oktober

Studiedag: Onsdag den 11 oktober

Det är bra att skicka med extra ombyte att ha på skolan, samt kläder som tål regn + stövlar. Inneskor av något slag är också bra att ha på skolan.

Vi ser fram emot att träffa er på föräldramötet på onsdag!

 

Med vänliga hälsningar,

Evelina och Maria

 

Bilder från veckans teamwork.

En reaktion på “Vecka 37

 1. Rektorn & Lillrektorn

  Hej Bredsandspolarna!

  Roligt att läsa er blogg och vi tycker det är väldigt roligt att ni jobbar med teamwork en stund varje vecka. Det är enligt oss väldigt viktigt att vi hjälps åt och är bra kompisar i klassen och på skolan. Alla klasser som får till det där fina samarbetet och att alla är snälla med varandra är också klasser där det går riktigt bra för eleverna. För när vi får till den känslan så kommer ni komma glada och nöjda till skolan och dessutom kämpa tillsammans! Då lär man sig mycket och man kan nå sina drömmar.

  Vi vill också passa på att berömma er för att ni är så fina och snälla mot de yngre eleverna. Häromdagen tog ni ju hand om ettorna på ett väldigt bra sätt och på måndag ska ni ju hålla i lite tävlingar och lekar för de yngre barnen. Vi vet ju också att ni redan förra året var nere i Förskoleklass och läste för dom vilket dom tyckte var jätteroligt.

  När det gäller Skol-IF så har vi ju varit med många gånger på deras aktiviteter och det är verkligen något ni kommer tycka är fantastiskt roligt. Hoppas verkligen att ni är duktiga nu och sköter er och jobbar bra i skolan så att ni kan följa med på dessa utflykter till hästar, skidbackar och allt annat det kommer bli. Allt man behöver göra för att kunna åka på dessa roliga saker är alltså att jobba bra i skolan och sköta sig bra vilket innebär att man följer regler och inte tjafsar och bråkar. För gör man det då kanske man även gör det mot skidläraren eller personalen i stallet och DET går vi inte med på.

  Vi kommer följa ert arbete med stort intresse, både genom att vi kommer till klassrummet ibland, att vi pratar med er i korridoren, på raster och i matsalen.

  Birgitta & Johan

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *