Veckobrev v. 15

Veckan som gått(v.15):

Den här veckan har de elever som vill fått börja sälja majblommor.

På engelskan är det många elever som har jobbat hemma i sin extra engelska bok; Small Steps(ljusgrön bok).

Kom ihåg att ta med den boken tillbaka till skolan!

På svenskan är det första veckan med läsläxa för några elever(som hade geografiprojekt före påsk). För övriga är det andra veckan med läsläxa och de som lämnat in i tisdags har varit väldigt duktiga. Varje tisdag ska eleverna ta hem sitt stora gråa häfte. Instruktioner till läxan är fastklistrade i häftet. Läs gärna instruktionen tillsammans med era barn. De får välja själva vad de vill läsa, men kan kanske behöva hjälp från er föräldrar med att hitta något som passar dem. De får ta med en bok från skolan, men får även använda en bok de har hemma om de vill. Andra tips är att läsa en tidning, ett recept eller något liknande. Eleverna ska sen skriva några meningar om vad de läst. Varje tisdag ska de ta tillbaka häftet till skolan och lämna in.

På matematiken har eleverna fått en ny bok och vi har börjat gå igenom bråktal.

På NO är vi i slutet på ett grupparbete om kroppen. Många börjar se att de snart är färdiga. Andra har lite mer kvar att jobba med. Att jobba i grupp är en utmaning. Man övar på samarbete, att klara av att man är olika i en grupp och att förstå att alla kanske inte kan bidra lika mycket, just på grund av att man är olika. Bra träning inför arbetslivet.

Nästa vecka(v.16).

Måndag Idrott: De som inte har bad har vanlig inomhus-idrott i gympasalen(information om bad står på separat utskick/lapp).

Måndag NO: På måndagens SO-lektion kommer eleverna att ha NO istället för att ta igen lektioner som missats under terminen. De får då jobba vidare med sitt grupparbete.

Tisdag Teamdag: Det är teamdag för klassens lärare. Eleverna tillbringar därför förmiddagen med ettorna och deras lärare. Efter lunch har fyrorna idrott och musik som vanligt.

 

Läxor:

Svenska: Läsläxan(se beskrivning längst upp i veckobrevet). Lämnas in på tisdagar.

Engelska: Läxa till onsdag som vanligt

Matematik: Hundraklubben multiplikation och division tabeller från 1 till 10 till fredagar

 

Kom ihåg: Extra engelska på måndagar kl 14.15 i fyrornas klassrum. Välkommen!

Läxhjälp: Varje tisdag kl 16.10 – 17.10 är det läxhjälp i fyrornas klassrum.

 

Fr o m vecka 17, kommer vi att börja boka in utvecklingssamtal. Hör gärna av er om ni har önskemål på dagar eller tider. Information om tider kommer att skickas ut separat v.16.

 

Mvh

Maria, Mimmi och Pella

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *