Veckobrev v. 38

Veckan som gått:

Det var verkligen jätteroligt att träffa alla föräldrar som kom på föräldramötet i onsdags.   Vi hade då även besök av polisen, som berättade om hur de jobbar kring området i Bredsand. Ni fick veta hur vi mentorer jobbar med era barn, vad vi tycker är viktigt i skolan, samt att vi kommer att börja med utvecklingssamtal v. 43.

I onsdags hade vi en heldag med årskurs 1. Eleverna i fyran fick bland annat hjälpa ettorna med matematik och alfabetet. Alla var jätteduktiga hjälplärare! På skoljoggen i torsdags, fick eleverna springa en bana runt skolan. På samhällskunskapen har vi pratat om mobbning och att alla har rätt att vara sig själva. På svenskan fortsätter vi med instruerande texter. I  mate- matiken repeterar vi talen 0 – 10 000, avrundning och gångertabellen. I biologin fortsätter vi att arbeta med kroppen och hur bland annat sömn, kost och motion påverkar hur du mår.

Vi har som vanligt också jobbat med teamwork.

Läxor:

Samhällskunskap (SO), till onsdag: Eleverna ska veta vad dessa fyra ord betyder: handlingsplan, brott, fördomar, grupptryck. Betydelserna har eleverna skrivit i en gul bok.

Engelska, till onsdag: glosläxa

Matematik, till fredag: Vi fortsätter att jobba med multiplikationstabellerna 1-10

Biologi(NO), till torsdag: Eleverna har fått en stencil som handlar om dygnet, sömn och kost, samt balans mellan kost, motion, vila.

 

Kom ihåg/glöm ej!: Vi vill fortsätta att påminna om att det är bra att skicka med varma kläder och skor som tål regn.

Skolfotografering: Måndag den 9 oktober

Studiedag: Onsdag den 11 oktober

Med vänliga hälsningar,

Evelina och Maria

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *