Veckobrev v.40

VECKOBREV

v.40

Veckan som gått: På samhällskunskapen har vi börjat arbeta med “arbete och pengar”. Vi har bland annat pratat om vad en budget är och varför man betalar skatt. På svenskan fortsätter vi att lära oss skriva en instruerande text. Nu är det snart dags att skriva en egen instruktion. På matematiken fortsätter vi arbeta med bland annat avrundning, talen 0-1000 och samband mellan division och multiplikation. Nu har nästan alla börjat arbeta i den nya matematikboken. På biologin har vi slutat arbeta med kroppen och börjat arbeta med skogen. På bilden fortsätter eleverna att måla släktträd.

I torsdags spenderade fyrorna en heldag med ettorna. Denna gång var det ettorna som hade planerat dagen. Eleverna fick bland annat rita en bild om hur de uppfattar skogen. Fyrorna fick jättemycket beröm av ettornas lärare.

Bondgård: På torsdag nästa vecka (12/10) åker eleverna i fyran till Karl-Åke Karlsson moderna mjölkgård i Västbo. Där kommer vi att få träffa hans kor och kalvar och lära oss om mjölkproduktion. Vi kommer att åka med bokad buss dit och hem.

Vi äter en tidig lunch kl. 10.30 på skolan innan vi åker med vår buss kl 11.00. Fika som är smörgås, mjölk och yoghurt bjuder bonden på. Det är viktigt att ha varma, oömma kläder och bra skor att gå i. Stövlar är det bästa att ha på fötterna.

Skoldagen börjar som vanligt kl. 8.20 i klassrummet med lektioner fram till kl. 10.30. Vi är hemma igen ca. kl. 14.30 och då slutar skoldagen. De barn som ska stanna kvar på fritids ska ta med en väska med ombyte och handduk för att duscha och byta om innan de går till fritids pga. att det finns barn som har allergier. Vi som kommer att åka med fyrorna är Ann, Maria, Abdi och Calle.

Enkät till föräldrar: Nu är det dags för alla föräldrar att göra en skolenkät från Skolinspektionen. Du som vårdnadshavare har möjlighet att delge dina synpunkter om skolan via skolenkäten. Enkäten besvaras en gång per barn. Enkäten kommer att presenteras i en sammanställd form och kommer inte läggas ut på ett sådant sätt att enskilda personer tar skada. Enkäten kommer inte behandlas av skolan, utan av Skolinspektionen. Eleverna kommer också svara på en enkät under skoltid. Om du har ett barn som du inte vill ska svara på enkäten är det viktigt att du meddelar skolan.

Så här svarar ni:

  • Gå in på www.skolinspektionen.se/skolenkaten
  • Välj att besvara enkäten “Föräldrar/vårdnadshavare med barn i grundskola eller grundsärskolan” och ange koden tsCnUg.
  • Enkäten går att besvara till och med den 20 oktober.

Läxor:

Samhällskunskap (SO), till onsdag v.42: Eleverna ska veta vad dessa fyra ord betyder: budget, skatt, infrastruktur, ränta.

Orden skrivs i ett gult häfte, som eleverna ska ta hem för att kunna öva. De måste också ta tillbaka häftet varje onsdag, då nya ord ska skrivas in.

Engelska, till onsdag v.42: Skriva en egen serie. Eleverna får denna läxa på måndag.

Matematik, till fredag: Fortsätt träna på multiplikationstabellerna 1-10, läxförhör på dem varje fredag, även kallat Hundraklubben

 

Kom ihåg/glöm ej!:

Skol-IF: Eleverna har fått lappar om medlemskap i skol-IF, som ordnar idrottsaktiviteter efter skoltid, som t ex bollsport och ridning. Kostar bara 50kr/elev och förutom att eleverna får vara med på alla aktiviteter, så får de även en tröja. Lämna in ansöka och pengar till oss mentorer eller till idrottsläraren Ann Danielsson.

Skolfotografering: Måndag den 9 oktober

Studiedag: Onsdag den 11 oktober

Bondgård: Torsdag den 12 oktober

Vi vill fortsätta att påminna om att det är bra att skicka med varma kläder och skor som tål regn.

 

Med vänliga hälsningar,

Evelina och Maria

 

Bildresultat för tecknad bild på bondgård

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *