Veckobrev v.41

Hej alla där hemma!

Veckan som gått: Under denna vecka har vi fortsatt arbeta med instruerande texter och “detektiven” på svenskan. Detektiven är en lässtrategi som reder ut svåra ord och begrepp. På matematiken har vi fortsatt arbeta med kapitel 1 i den nya boken. På biologin har vi bland annat arbetat med kost och hur man ska äta.

I torsdags var alla elever i årskurs 4 på besök till bondgården i Västbo. Där fick eleverna träffa och mata kossor, lära sig om bondgården, samt fika mackor, yoghurt och mjölk från gården. Alla elever har dessutom fått ett varsitt glas. Eleverna fick mycket beröm från bonden Karl-Åke.

Till veckan ska vi påbörja ett temaarbete om barnkonventionen. Detta arbete börjar med en invigning på tisdag och fortsätter i två veckor framåt. Eleverna kommer att visa vad de arbetat med på öppet hus.

Öppet hus & firande av FN-dagen: Alla elever, från förskoleklass till åk 6, är välkomna tillsammans med sina syskon och föräldrar på öppet hus. Det blir olika aktiviteter tillsammans.

Vi kommer att ha flera föreställningar där vi kommer visa upp delar av det eleverna tränat på under höstterminen:

  • 17.00 – 17.30: Förskoleklass: Sång. Åk 1: Sång. Skolan kör “Electra”.
  • 17.30 – 18.00: Åk 2: sång. Åk 3: sång, Åk 2-3: Dood. Skolan kör “Electra.
  • 18.15 – 19.00: Åk 3-4: klarinett. Åk 4: sång. åk 5: dikter. Skol IF: Bildspel

Gästartister: Kulturskolans “Flora Big Band”.

I matsalen och hemkunskapssalen blir det försäljning av varmkorv och bröd, samt försäljning av fika och mat från olika delar av världen. Det är föräldrar och elever i sexan som tillagat och säljer detta för tjäna ihop pengar till sin klassresa. De säljer även fina armband.

Det blika olika utställningar i varje klassrum.

Dessutom finns ett lotteri! Har ni saker att sänka till vårt lotteri som sexorna ordnar är vi mycket tacksamma. (Sakerna lämnas till skolan senast tisdag 24 oktober).

Bildresultat för fn

Enkät till föräldrar: Nu är det dags för alla föräldrar att göra en skolenkät från Skolinspektionen. Du som vårdnadshavare har möjlighet att delge dina synpunkter om skolan via skolenkäten. Enkäten besvaras en gång per barn. Enkäten kommer att presenteras i en sammanställd form och kommer inte läggas ut på ett sådant sätt att enskilda personer tar skada. Enkäten kommer inte behandlas av skolan, utan av Skolinspektionen. Eleverna kommer också svara på en enkät under skoltid. Om du har ett barn som du inte vill ska svara på enkäten är det viktigt att du meddelar skolan.

Så här svarar ni:

  • Gå in på www.skolinspektionen.se/skolenkaten
  • Välj att besvara enkäten “Föräldrar/vårdnadshavare med barn i grundskola eller grundsärskolan” och ange koden tsCnUg.
  • Enkäten går att besvara till och med den 20 oktober.

Läxor:

Samhällskunskap (SO), till onsdag v.42: Ingen läxa denna vecka, pga lektionen gick bort i onsdags.

Engelska, till onsdag v.42: Eleverna ska skriva en serie om bamse.

Matematik, till fredag: Eleverna ska träna på gångertabellen. Varje fredag ska eleverna göra hundraklubben, vilket innebär att de gör gångertabellen på tid.

 

Kom ihåg/glöm ej!:

Skol-IF: Eleverna har fått lappar om medlemskap i skol-IF, som ordnar idrottsaktiviteter efter skoltid, som t ex bollsport och ridning. Kostar bara 50kr/elev och förutom att eleverna får vara med på alla aktiviteter, så får de även en tröja. Lämna in ansöka och pengar till oss mentorer eller till idrottsläraren Ann Danielsson.

Ridskolan med Skol-IF: Grupp 1 = Måndag 23 oktober. Grupp 2 = Tisdag 25 oktober.

Samling utanför gympasal kl.12.15.

Buss avgår kl. 12.30.

Hemresa i bilar eller buss 120 ca kl. 16.00.

 

Vi vill fortsätta att påminna om att det är bra att skicka med varma kläder och skor som tål regn.

 

Med vänliga hälsningar,

Evelina och Maria

 

Bildresultat för trevlig helg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *