Veckobrev v.42

Hej alla där hemma!

Veckan som gått: 

I tisdags kickade vi igång temaarbetet. Temat denna gång är FN och Barnkonventionen. Vi hade en gemensam invigning i tisdags. Eleverna fick då träffa FN:s ”generaldirektör”. Eleverna använder sina förkunskaper i samhällskunskap/biologi/svenska och skapar en film i grupper. Filmerna kommer bland annat att handla om Barnkonventionens artikel 2 och om mobbning. Filmerna kommer att visas på öppet hus. Mer information om detta finner ni nedan.

På matematiken har vi arbetat med prioriteringsregeln: i vilken ordning räknesätten ska användas. Vi har också arbetat med matematikspråket: term, summa, differens, faktor osv.

Bildresultat för barnkonventionen

Öppet hus och firande av FN-dagen: 

Alla elever, från förskoleklass till åk 6, är välkomna tillsammans med sina syskon och föräldrar på öppet hus. Det blir olika aktiviteter tillsammans.

Vi kommer att ha flera föreställningar där vi kommer visa upp delar av det eleverna tränat på under höstterminen:

  • 17.00 – 17.30: Förskoleklass: Sång. Åk 1: Sång. Skolan kör “Electra”.
  • 17.30 – 18.00: Åk 2: sång. Åk 3: sång, Åk 2-3: Dood. Skolan kör “Electra.
  • 18.15 – 19.00: Åk 3-4: klarinett. Åk 4: sång. åk 5: dikter. Skol IF: Bildspel

Gästartister: Kulturskolans “Flora Big Band”.

I matsalen och hemkunskapssalen blir det försäljning av varmkorv och bröd, samt försäljning av fika och mat från olika delar av världen. Det är föräldrar och elever i sexan som tillagat och säljer detta för tjäna ihop pengar till sin klassresa. De säljer även fina armband.

Det kommer att vara olika utställningar i varje klassrum.

Dessutom finns ett lotteri! Har ni saker att sänka till vårt lotteri som sexorna ordnar är vi mycket tacksamma. (Sakerna lämnas till skolan senast tisdag 24 oktober).

Bildresultat för fn

Läxor: 

Samhällskunskap (SO): Ingen läxa på grund av temaarbetet.

Engelska, till onsdag v.42: Glosor

Matematik, till fredag: Eleverna ska träna på gångertabellen. Varje fredag ska eleverna göra hundraklubben, vilket innebär att de gör gångertabellen på tid.

Kom ihåg/glöm ej:

Skol-IF: Eleverna har fått lappar om medlemskap i skol-IF, som ordnar idrottsaktiviteter efter skoltid, som t ex bollsport och ridning. Kostar bara 50kr/elev och förutom att eleverna får vara med på alla aktiviteter, så får de även en tröja. Lämna in ansöka och pengar till oss mentorer eller till idrottsläraren Ann Danielsson.

Ridskolan med Skol-IF: Grupp 1 = Måndag 23 oktober. Grupp 2 = Tisdag 25 oktober.

Samling utanför gympasal kl.12.15.

Buss avgår kl. 12.30.

Hemresa i bilar eller buss 120 ca kl. 16.00.

Dans: Måndag 23 oktober, kl: 8.20 – 9.40, dansar båda grupperna tillsammans med en dansinstruktör.

Utvecklingssamtal Grupp 2: I onsdags fick alla elever i grupp 2 hem lappar om utvecklingssamtal. Lapparna ska fyllas i och lämnas in till Evelina senast torsdagen den 26/10. 

 

Med vänliga hälsningar, 

Evelina & Maria

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *