Veckobrev v. 5

I torsdags höll skolan stängt på grund av snöovädret och lektioner som var tänkt att hållas då, blev framskjutna.

På syslöjden får eleverna lära sig om lappteknik, efter att ha fått lära sig sy på symaskin. Elevernas lärare Julynett hälsar att de är både flitiga och visar glädje över sina arbeten.

På matematiken har vi avslutat kapitlet om division och har haft prov, men vi kommer att ha lite repetition på det området under terminen ändå.

På NO-provet var det många som hade tränat mycket och därför hade mycket bra resultat! Mycket beröm till eleverna och även deras föräldrar som säkert har hjälpt till när de tränat till provet! De som ej var med när NO-provet gjordes, får en chans nästa vecka, så passa på att träna på frågorna.

På Svenskan ser vi också tydligt att de som tränar mycket på läxan får också bra resultat på läxförhören. Fortsätt så!

Nästa vecka(v. 6).

Slöjdlektionen är flyttad till fredag eftermiddag, så elevens val som är på fredags eftermiddagar blir på onsdag eftermiddag istället(då klassen brukar ha slöjd).

 Läxor:

Svenska: Ord med s-ljud. Läxa till tisdag.

Engelska Glosor. Läxa till onsdag nästa vecka.

 Prov: De som var borta när NO-provet gjordes får en ny chans fredag 9/2.

 

Läxhjälp: Varje tisdag kl 16.10 – 17.10 är det läxhjälp. Om barnen inte behöver hjälp med sina läxor, men har varit borta från skolan under veckan är denna extra timme också ett perfekt tillfälle att jobba ikapp det man missat.  

 

Det är mycket kallt ute nu, så se till att barnen har varma kläder på sig. Skicka gärna med extra strumpor och vantar, ifall de blir blöta. Det finns torkskåp att torka blöta kläder i.

 

Mvh

Maria Algotsson, Evelina Modin Edström, Mimmi Dahlgren, Pella Ödman

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *