Veckobrev

v.39

Veckan som gått

På samhällskunskapen (SO) fortsätter vi prata om mobbning och på torsdagen hoppade vår rektor Birgitta in som vikarie. Då pratade hon om regler i skolan och hur man ska bete sig mot varandra.

I svenskan fortsätter vi jobba med instruerande texter och verb i formen imperativ. Eleverna har också jobbat med iPads för att hitta betydelsen på ord man inte förstår.

I matematiken fortsätter vi med avrundning, repetition av talsorter (tiotal, hundratal osv) och en del har fått börja jobba i nya matteboken.

I biologin (NO) håller vi på att avsluta arbetat med kroppen. Vi har bl a pratat om vanliga sjukdomar och om bra eller dålig sömn kan påverka om du blir sjuk eller ej. Men vi har även diskuterat hur energidrycker och koffein påverkar kroppen, samt vilken inverkan droger har på hjärna och nervsystem.

Eleverna har också fått fylla i en enkät om hur de trivs på skolan.

Så här kan det se ut när eleverna har bild och får måla släktträd.

 

 

På torsdag nästa vecka(5/10) ska eleverna vara med klass 1 hela dagen                                    och får då sluta kl 13.10, eftersom klass 1 slutar då.

 

Läxor:

Samhällskunskap(SO) till onsdag: Eleverna ska veta vad dessa fyra ord betyder: motarbeta, självförtroende, utfryst, försvar.

Orden skrivs i ett gult häfte, som eleverna ska ta hem för att kunna öva. De måste också ta tillbaka häftet varje onsdag, då nya ord ska skrivas in.

Engelska till onsdag: Glosläxa

Matematik till fredag: Fortsätt träna på multiplikationstabellerna 1-10, läxförhör på dem varje fredag, även kallat Hundraklubben.

Kom ihåg/Glöm ej:

Vi vill fortsätta att påminna om att det är bra att skicka med varma kläder och skor som tål regn.

Skol-IF: Eleverna har fått lappar om medlemskap i skol-IF, som ordnar idrottsaktiviteter efter skoltid, som t ex bollsport och ridning. Kostar bara 50kr/elev och förutom att eleverna får vara med på alla aktiviteter, så får de även en tröja. Lämna in ansöka och pengar till oss mentorer eller till idrottsläraren Ann Danielsson.

Skolfotografering: Måndag den 9 oktober

Studiedag: Onsdag den 11 oktober

Bondgårdsutflykt: Torsdag 12 oktober

 

Med vänliga häslningar

Evelina och Maria

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *